Σκοπός του Προγράμματος «Λέξεις και Σκέψεις» είναι η πρόκληση ενδιαφέροντος, διαλόγου και αναστοχασμού των συμμετεχόντων με τη σύγχρονη σκέψη, τη φιλοσοφία από πρόσωπα ενεργά στη ζωή και την επιστήμη.

Η προσέγγιση των ωφελούμενων γίνεται μέσω της βούλησης να λάβουν μέρος στο διάλογο, να προσεγγίσουν τις Πλατωνικές ιδέες και να μετέχουν ενεργά στην αλληλεπίδραση με τους πνευματικούς ανθρώπους που θα επιλεγούν και θα λειτουργήσουν ως καταλύτες για τη δημιουργία νέων ιδεών και σκέψεων με αφετηρία το Λόγο.

Η πρόκληση διαλόγου μέσα από το οπτικό ή ακουστικό ερέθισμα ή το λόγο θα προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να αντιδράσει πρωτογενώς και να εκφραστεί, να μοιραστεί, να συζητήσει, να ανταλλάξει, να αλληλεπιδράσει με τον πνευματικό δημιουργό, με το διπλανό του, με το σύνολο.

Η ευκαιρία για διάλογο με ένα πνευματικό δημιουργό θα συμβάλλει ώστε οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα κίνητρα της δημιουργίας του, τα ερεθίσματα, τις σκέψεις, τα ερωτήματα και τα μηνύματα που θέλει να δώσει μέσα από το συγκεκριμένο έργο ή τη δημιουργία του. Το γεγονός αυτό αποτελεί μία σπάνια και πρωτότυπη ευκαιρία έκθεσης του κοινού στη σύγχρονη δημιουργία που συμβάλλει στην εξάλειψη των taboo για τέχνη ή δημιουργία  ακατανόητη, δυσπρόσιτη και δύσκολη.

Μαθήματα 
Collide @CERN με Όραση: A/όρατοι κόσμοιΑυτο-εγγραφήΠληροφορίες
Το αίτημα για «πράσινο» και οι προοπτικές της τοπιακής πολεοδομίαςΑυτο-εγγραφή
Οι τέχνες στο σχολείο. Για ένα σχολείο που θα διδάσκει...πολιτισμόΑυτο-εγγραφή
Collide@CERN με ΗΧΟ: Μουσική και ΘόρυβοςΑυτο-εγγραφή
"Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση":Μια απαγορευμένη έννοια;Αυτο-εγγραφή
Η δυναμική της ανεπίσημης πόληςΑυτο-εγγραφή
Η πολεοδομική ιστορία της ΑθήναςΑυτο-εγγραφήΠληροφορίες
Η Σύγχρονη ΠόληΑυτο-εγγραφή
Ψηφιακά ΠαιχνίδιαΑυτο-εγγραφή
Η Αθέατη πλευρά του ΑθλητισμούΑυτο-εγγραφή
Η πόλη και οι πολίτες Αυτο-εγγραφή
e-learning: Προοπτικές και προβλήματα μιας νέας διδακτικής σχέσηςΑυτο-εγγραφή

Back to Top